CONTACT

Familie Wimmers-Waelen

Hurpescherweg 5

6281 NL  MECHELEN

+31 (0)43 455 26 39

  • Facebook - White Circle

© 2018 Vakantiewoningen Thienen

Vakantiewoningen

Thienen

 Genieten van rust, ruimte en comfort 

 

WELKOM

Hartelijk welkom op de website van vakantiewoningen Thienen. Wij, familie Wimmers, verwelkomen u graag in een van onze twee luxe vakantiewoningen. De vakantiewoningen liggen in het gehucht Hurpesch, dat hoort bij het buitengebied van Mechelen. Door onze unieke ligging midden in het Zuid-Limburgse heuvelland, kunt u optimaal genieten van de groenrijke omgeving met uitgestrekte weilanden en bossen. Ook heeft u, door de hogere ligging in de heuvels, een uniek uitzicht over het Geuldal midden in het met 5-sterren bekroonde heuvellandschap. 

De luxe vakantiewoningen maken deel uit van een voormalige vakwerkboerderij die vermeld staat op de rijksmonumentenlijst.  De uit de 18e eeuw daterende vakwerkschuur werd in 1997 volledig gerestaureerd en de vakken zijn opnieuw gevuld met originele leem. Vervolgens zijn er twee ruime vakantiewoningen gecreëerd die geschikt zijn voor 2 tot 6 personen. Aangezien sommige mensen allergisch zijn, worden huisdieren niet toegestaan. De rustieke en luxe vakantiewoningen  zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn compleet en comfortabel ingericht en hebben ieder hun eigen ingang met terras. 

Het is een heerlijke plek voor de vakantieganger die comfort en ontspanning zoekt en wil genieten van de Limburgse gastvrijheid. De omgeving is zeer geschikt om tot rust te komen, maar ook voor een actieve vakantie kunt u bij ons terecht. In de directe omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes aanwezig. De centrale ligging is het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Maastricht, Valkenburg of het Drielandenpunt in Vaals. Ook de Duitse stad Aken en de Belgische voerstreek zijn dichtbij. Kortom, een ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg of voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. 

Wij ontvangen u graag! 

 

ONZE VAKANTIEWONINGEN

De Bedstee

Bekijk hier de indeling van onze luxe vakantiewoning. De ''Bedstee'' is geschikt voor maximaal 4 personen.

Het Botterblumpke

Bekijk hier de indeling van onze luxe vakantiewoning. Het ''Botterblumpke'' is geschikt voor maximaal 6 personen

 
 

ONZE SERVICES

Wifi

 

U heeft de beschikking over gratis wifi

Terras en Tuin

Beide huisjes hebben een eigen terras met aangrenzend gazon. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een speelplek met glijbaan, schommels en een weiland met voetbalveld.

Wasservice

 

Op verzoek kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de wasmachine. 

OMGEVING

GASTENBOEK

“Voor de eerste keer gelogeerd bij de familie Wimmers. Wat een heerlijk compleet huis op een fantastische plek.”

 

OMGEVING

Mechelen ligt in het Zuidelijkste puntje van Nederland. De oorsprong van het dorp ligt rond het jaar 1200.
Het dorp is de kern van de voormalige gemeente Wittem. Rondom Mechelen liggen enkele karakteristieke gehuchten zoals het Höfke, Elzet, Hurpesch, Helle en Dal-Bissen. Het Höfke is bekend vanwege zijn verzameling van achttiende Eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Verder komt u op veel plekken in de omgeving mooie, karakteristieke panden tegen waaronder vele rijksmonumenten. 

Naast weilanden en bossen wordt de omgeving doorsneden door prachtige meanderende rivieren en beken. De Gulp en de Geul stromen van zuid naar noord en de Eyserbeek en Selzerbeek zoeken van oost naar west hun weg. Langs de Geul komt u op diverse plekken watermolens tegen waarvan enkele nog in gebruik zijn. U waant zich in dit fraaie landschap met haar heuvels, haar dalen met steeds wisselende vergezichten, rivieren, beken en vele intieme schilderachtige gehuchten in een stukje buitenland in eigen land.

Door de hogere ligging van onze vakantiewoningen heeft u een uniek uitzicht over het geuldal tussen de dorpen Mechelen en Epen. Direct langs de vakantiewoningen lopen diverse fiets- en wandelroutes die u door het Heuvelland leiden. Ook het aangrenzende stiltegebied nabij het Vijlenerbos is een must see voor natuurliefhebbers. Uiteraard kunt u tijdens uw fiets- of wandeltocht even uitrusten en genieten op één van de vele terrassen. In de directe omgeving  zijn tal van leuke eet- en drinkgelegenheden waar u kunt proeven van de typerende Bourgondische Limburgse levensstijl. 

In beide vakantiewoningen is een map aanwezig met meer informatie over diverse dagtripjes in de omgeving. Het is een ideale plek voor een dagje weg naar het Drielandenpunt, Maastricht, Valkenburg of het aangrenzende België en Duitsland. 

In Mechelen bevinden zich naast diverse cafés en eetgelegenheden ook een supermarkt, bakker, groenteboer, slager en VVV- servicepunt. 

 

PRIJZEN

Prijslijst 2019

Bekijk hier de prijzen van de vakantiewoningen voor 2019

 
Voorjaar in Zuid-Limburg